M A D

Fruity chocolate sticks 

Det er sjovt hvordan forskellige følelser i én, kan være kilde til inspiration. Min ‘nærighed’ var min kilde til inspiration i fredags!

Historien er den, at jeg var i Magasin i fredags, og så spottede jeg de her lækre sticks;

Simply chocolate sticks

Det er ikke første gang jeg ser dem, men første gang jeg lægger mærke til prisen. Min første tanke er, “Mums”, dog kort efterfulgt af “ca. 5 frugtstykker til 39,-…say what?!!”. Jeg har aldrig smagt dem, er sikker på de smager himmelsk, men really 39,- ?!

Jeg er normalt langt fra nærig og betaler gerne lidt ekstra for noget lækkert. Men 5 frugtstykker, dyppet i chokolade og lidt nødder kan da ikke koste 39 kr., – eller kan de?

Jeg blev i hvert fald inspireret til at teste, om jeg ikke kunne gøre det meget bedre (i hvert fald prismæssigt)!

Ingredienser til sticks

Så igår købte jeg alle mine nødvendige ingredienser (og det faktisk præcis hvad man har lyst til).

Mine ingredienser bestod af;

  • en bakke jordbær (ca. 20 kr. )
  • 2 bananer ( ca. 4 kr.)
  • 1 Ananas  (ca. 20 kr.)
  • Mørk kogechokolade fra Coop (ca. 20 kr.)
  • Valnødder (ca. 20 kr.)
  • Tørret brombær (ca. 20 kr)
  • Jordbærblomster (ca. 20 kr.)
  • Spyd (ca. 20 kr.)
  • Krymmel ( ca. 20 kr.)

Alt i alt 164 kr. sådan ca. Nu havde jeg både valnødder, spyd, jordbærblomster, krymmel og chokoladen i forvejen i skabene, men for god ordens skyld opregner jeg det hele.

Havde jeg købt færdiglavet sticks, så er vi altså op på ca. 4 sticks til 164 kr. Så nu var det spændende, hvor mange jeg kunne lave til 164 kr. (og man skal altså også lige huske, at forretning selvfølgelig køber de her varer til en langt billigere indkøbspris end alle os andre).

Så jeg gik i ‘krig’ med mine frugt sticks dyppet i chokolade.

Ingredienser til sticks

Alt blev vasket, skåret ud, hakket og lagt i skåle og på tallerkener.

Chokoladen smeltes over et vandbad, og frugterne kommer på spyd. Jeg dyppede ikke spydene, men brugte en suppeske til at dryppe chokoladen pænt over frugterne, – og der blev ikke sparret!

Chocolate sticks

Hjemmelavet chocolate sticks

Det tog måske alt i alt en halv time at lave mine sticks. Derefter kom de i køleskabet i ca. en time, så chokoladen kunne størkne på frugterne (medmindre du foretrækker den varm og blød selvfølgelig).

Jeg havde ca. 7-8 frugtstykker på hvert spyd og fik lavet i alt 10 stk. spyd.

Dvs. Simply chokolate spyd pr. stk. 39 kr. og til sammenligning, mine pr..stk. 16,5 kr. (plus har en halv ananas tilbage, halv pakke valnødder, halv krukke tørret brombær, halv pakke jordbærblomster, halv pose fyldt med spyd og 2/3 krukke krymmel). Ps. Og de smagte altså mums!

Hjemmelavet sticks

Og ja I tænker, mange ting kan laves billigere derhjemme, og selvfølgelig kan de jo det. Man betaler jo også for selve arbejdet og den tid det koster at lave de enkelte ting. Og jeg skal på ingen måde være hyklerisk her, fordi jeg kan sagtens finde på, at betale for noget som både sparer mig tid og ofte er lavet bedre end hjemmelavet.

Men engang imellem så trækker vi alle en grænse – og fruity chocholate sticks var åbenbart min!

Dejlig søndag til alle!

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookEmail this to someone