R E J S E R

‘Postkort fra Thailand’

Postkort fra Thailand

Bangkok – Khaosan Road

Backpackernes gadeHer er vi på backpackernes gade. Men selvom du ikke er backpacker er gaden et besøg værd, især om aftenen. Her er vejen fyldt med boder og barerne har tændt for farvet lys og musik. I det store hele en stor fest.

Gennem en gyde og trukket tilbage fra vejens pulserende natteliv ligger den hyggeligste gård og restaurant Tom Yum kung thai restaurant hvor man kan få gode(stærke) lokale retter. Stemningen her er fantastisk.
Hvis man ikke er til fest og drinks hele natten, så skal man ikke bo på gaden. Musikken kører på fuld drøn til kl. 2, herefter bliver der skruet ned, men festen fortsætter. Kl 7 om morgenen vil du på gaden stadig møde fulde turister og ladyboys fra nattens festligheder.

Tuctuc i Thailand

Snyd heller ikke dig selv for en sindsoprivende tur i deres tuctuc eller en fascinerende tur i en longtailbåd på floderne rundt i Bangkok. På turen ser man hverdagens Bangkok med børn der leger i floden, hunde der tager en lur ved vandet, en bedstemor der ror i sin egen lille båd og mange flere særsyn for en skandinaver.

Mormor ved floden

Kanchanaburi – Erawan nationalpark
En flot park, hvor man kan se syv vandfald plus mange små.

Erawan nationalpark

Man går ca. 2000 meter op til det 7. vandfald. Det er en smuk tur op – og varm, så husk vand. Stien er i starten asfalt og derfor forventer man ikke at komme ud i noget udfordrende klatring.

Erawan nationalpark

Det ændrer sig og specielt op til det 7. vandfald bliver både ens klatrer- og balanceevner sat på prøve, men det er det hele værd. Turister i badesandaler kom derop! Jeg vil dog anbefale noget mere praktisk fodtøj.

Der står man kan se aber, trods store anstrengelser gjorde vi ikke. Dog lever der fisk ved vandfaldene, store som små. De er ikke bange for mennesker og suger sig til ens fødder når man går i vandet, så her der en mulighed for at prøve et fish-spa uden ekstra beregning.

Man må gerne bade i vandfaldene. Det 3. og 7. vandfald var mine foretrukne.

Erawan nationalpark

Barer, restauranter, små spisesteder med videre er der rigtig mange af, og Thailand byder jo på fantastiske retter.
Noget af det bedste traditionelle Thaimad fik vi nær Nakon Phanton togstation. Lokale der havde stillet en bod op ved vejen. Man kunne spise det på deres opstillede borde og plastikskamler eller få det med i en plasticpose (helt almindelig to go form dernede).

Kho Samui
En lækker ø i Thailandbugten. Absolut mit favorit sted på denne tur, fordi vi boede ned til stranden, og benyttede muligheden for en gåtur om morgen langs stranden.

Postkort fra Thailand

Chaweng var byen hvor det skete og mest turistet. På en bar kaldet Baba Macs på Kho Samui, Chaweng fik vi en af de bedste iced mocha cappucino – mums. Det var i en sådan form eller lignende, man kunne holde ud at indtage sin iced drik.

Koh SamuiBaren var et godt sted at efterlade sin kæreste i et stykke tid, da man sidder med udsigt til gaden, og kan se på de lokales promotion, gadesælgeer, mixet af nationaliteter der gæster øen og meget mere.
Imens kan man forkæle sig selv på en af de utallige wellness saloner. Snyd ikke dig selv for massage eller en manicure/pedicure. Det kan virkelig anbefales. Der er så mange saloner, så find et sted med en pris du vil betale.

På Gelsatory family ice, Kho samui Chaweng kan man få let og virkelig lækker is. Isen er lavet af friske frugter. En kugle tæller for to og bliver serveret med to skeer, antaget at man vil dele. Det skal man lige tage højde for inden bestilling.

 Gelsatory family ice

Au Nang, Krabi
Her fandt jeg selv et eldorado af massage steder, til virkelig små penge. Lige før lukketid er de også mere villige til at forhandle om prisen. Dog er det uhyre billigt i forvejen, at det næsten er synd at “prutte” prisen ned.
Man finder dette sted nede ved strand kysten. Følger man Strandpromenaden forbi hoteller, barer og restauranter kommer man til en mur med en dør, hvor der ovenover står “the last fisherman”. Det ligner ikke, at der er noget synderligt på den anden side, men bag døren finder man interimistiske barer og de nævnte massage bikse under træer og med udsigt til vandet. Meget idyllisk!
Vi fik “full body” massage, to mennesker, en time for ca 100 kr.

Kho SamuiThailand er et kæmpe land og byder på et væld af oplevelser. Vi prøvede selvfølgelig også at ride på elefanter. Vi havde den oplevelse i Muang Sing – Kanchanaburi. Jeg oplevede det som et godt sted for elefanterne. Jeg er ikke elefant-hvisker, men kom forbi andre steder hvor jeg ikke så elefanterne i samme trivsel.

Elefanter i Thailand

Vi fik også set aber – både aber som thaierne brugte som arbejdskraft for at få kokosnødderne ned fra palmerne og aber i den fri natur. Personligt var den største oplevelse de aber vi så på Monkey Island. Vi tog en endags tur med speedbåd fra Au Nang, hvor vi kom rundt og så mange af de små øer, som ligger på Krabi siden. De store aber var ude efter mad, og spiste hvad som helst, og gerne en mobiltelefon Imens de små aber fjollede lidt rundt, til morskab for os turister
Postkort fra Thailand

Det var nogen af mine highlights fra en komprimeret to ugers oplevelsesferie i Thailand.

Se at komme afsted og opleve dette smukke land, men husk solcreme!!

skrevet af Lene Andersen 

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookEmail this to someone