K L U M M E N
Leave a comment

Den perfekte kvinde

“Kl. er 5:30 om morgenen. Hun er nød til at stå op så tidligt, hvis hun skal nå at aflevere børnene, gå i bad, gøre sig klar, måske drikke noget juice. Hun kan ikke nå morgenmad.

Hun kan høre dem skrige allerede. De har haft en dårlig nat. Den ældste af dem har mavepine, den mindste er ved at få tænder og manden har brug for at sove, da har han har det der møde senere på dagen, som er vigtig for ham. 

Hun kan ikke finde noget pænt rent tøj. Ikke noget der får hende til at føle sig pæn eller med på moden i hvert fald. Hun havde ikke tid at vaske tøj i går. Hun kom hjem kl. 18, lavede mad, ryddet af bordet, legede med børnene, lagde børnene i seng og arbejdede videre fra kl. 21 til hun faldt i søvn kl. 23. Hun var nød til at arbejde. Hun lovede sin chef at gøre rapporten færdig. Hendes mand er i et frisky humør her til morgen. Han prøver at hive hende med i badet, og selvom hun hverken har tid eller lyst til det, kan hun jo ikke sige nej til ham. 

Kl. er 6:45…Hun skynder sig ud af døren, smider børnene af,- den ene i vuggestuen, den anden i børnehaven. Hun kører til stationen og tag toget resten af vejen. Det vil være hurtigere at tage bilen – men hun vælger toget. Hun køber en kaffe i 7/11 og en croissant. Hun bør ikke. Hun mangler stadig at tabe 6 kg. Sidst hun købte bukser, var hun kommet op på en størrelse 40 og var i chok. Men hun gør det- croissant og kaffe. Til kun hende- ikke til at dele. Tid til hende. Hun forkæler sig selv max. og nyder øjeblikket.

Den "perfekte" kvinde

Hun sætter sig i toget. I den kupé der er mest tom. Hun sidder og stirrer ud i luften. De 55 minutter forløber på ingen tid. Hun når, at lave en facebook opdatering. Der står følgende; ” Skøn dag – solen skinner, foråret er på vej og weekenden er lige om hjørnet – smiley!!”. Hun trykker send uden at tænke nærmere over det.”

Tyg lige på den….

Ovenstående lille historie  er et forsøg på, at eksemplificere en eller flere  problemstillinger med nutidens billede af en kvinde –  eller rettere sagt, det vanvittige syn af kvindens  eget syn på sig selv og forestillinger om, hvornår hun er god nok.

Vi kvinder kan multitaske- ingen tvivl om det. Men kan vi gøre det og samtidig have tid til at leve det liv vi vil, det liv som vil gøre os lykkelige inderst inde? Har vores ambitioner taget overhånd og kan vi overhovedet leve op til det indre billede, som vi selv har opbygget af den perfekte kvinde? Kan vi acceptere os selv, hvis vi ikke lever op til billedet af den ‘perfekte’ kvinde?

Jeg tror vi som kvinder skal blive bedre til at passe på os selv og hinanden. Vi skal udvise lidt mere forståelse, lidt mindre foragt (eller misundelse) for de valg man træffer som kvinde, og meget mere søsterkærlighed. Den ‘perfekte kvinde’ er idag intet mindre end en superhelt, hvis hun kan klare alt det kvinden i historien kan, dag ud og dag ind, og ikke miste smilet på læben! Med andre ord, så er hun ikke ægte. Jeg siger ikke, at vi ikke kan have en kortere periode i vores liv, hvor dagen ser ud som om den ingen ende vil tage. Men der er ikke nogen der skal bilde mig ind, at deres liv er en lang to-do-list, hvor den største forkælelse, man kan give sig selv, er 55 min i et tog med en croissant og kaffe, og tænke. “This is living life :-)))!”… come on…. Lad os være ærlige…. Hvis dit liv er en lang to-do-liste, så har du glemt at smile for længst og gået ned med stress…

Men det er jo der det går galt for de fleste af os. Det er jo billedet af hende der kan det hele selv og på én gang. Det er som om, vi kvinder tror, at vi både kan være den perfekte mor, have det perfekte hjem, perfekte børn, perfekt garderobe, og masser af tid til hygge med veninderne, til madlavning og til hobby og samtidig have en karriere der kører på skinner, have tid sin fantastiske partner og være  en skøn kone. Vi tror, at vi kan mestre alle roller på én gang.

Den slags kvinder  har efter min mening brug for én ting – et ordentlig los i røven, et seriøst reality tjek og en erkendelse af, at “DU ER IKKE EN SUPERHELT – bare en helt almindelig kvinde, så slap af!”.

Det er ikke synd for den slags kvinder. Nej de har selv  skruet op for nogen urealistiske ambitioner og dem skal de lige have tjekket efter i sømmene. Men det vi kan gøre, for dem, eller hvis vi er dem, det er at vise, at det er i orden og helt normalt, at man ikke er superhelt. Ingen forventer, at man er superhelt, udover dig selv. Som kvinde skal man ‘bare’ komme af med den urealistiske illusion og for en gangs skyld acceptere sig selv. Præcis som man er.

Lad os starte ‘revolutionen’ idag… lad os ødelægge det vanvittige billede af  ‘superhelt kvinder’ som ikke er ægte, og tilbede de kvinder der er ægte og på hver sin måde perfekte.

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published.