M A D

Tea please…

Jeg elsker te!

Faktisk må jeg indrømme at jeg er te-oholic!

Derfor er det kun oplagt, at jeg skal have et lille indlæg om rigtig god te!

Te

Hvad er te?

Bare rolig der kommer ikke en roman, da jeg er ret sikker på, at alle ved hvad te er. Men, en lille sjov info vil jeg dog give jer:

Te er en opkvikkende drik som laves af vand og tebuskens blade. Te indeholder koffein (kaldes tein i te) og theophyllin.  Der er 4 typer te;

  • Hvid te (helt friske teblade)
  • Grøn te (tørret frisk plukkede teblade)
  • Sort te (oxideret teblade)
  • Oolong te (mellemting mellem Grøn te og Sort te

Jeg elsker dem alle!

Den grønne te er altid en favorit når maden ligger lidt tungt i maven, eller hvis jeg blot vil føle mig lidt lettere. Sort te og Oolong te drikker jeg nok mest af, fx  som Darjeeling te, Earl Grey og diverse frugtteer. Den hvide te er nok den jeg har mindst erfaring med. Den er blidere i smagen end de andre 3.

Te2Lige i øjeblikket er jeg ved at løbe tør for mit udvalg af te. Men her er nogen af mine favoritter.

te

te

 

A.C Perchs er et kendt og tradionelt te brand, som sælger virkelig lækker kvalitets te. Jeg har sidst testet deres Darjeeling second flush te og den er uden tvivl rigtig lækker, dog uden at have en overdøvende smag. Detox teen fra Amazing Space, er en meget lækker detox te med let smag af lakrids. Jeg er normalt ikke til lakrids te, men lige i den her te, så fungerer det rigtig godt. Den er super god at drikke, hvis man fx gør klar til et lille mini hjemmespa eller blot vil have en afslappende aften. Jeg kan afsløre, at hvis du skal have en behandling hos skønne Amazing Space, så får du denne te serveret plus en lækker skål nødder inden selve behandlingen – helt gratis! Men mere om Amazing Space senere – det fortjener et helt indlæg for sig!

De sidste te, som I ser på billederne, er fra Kaffekrukken. Kaffekrukken er en skøn lille butik på Køge torv, som specialiserer sig i at sælge te, kaffe og lidt lækkert til ganen. De har indrettet sig på en måde, at du føler du er hoppet tilbage til 1920’erne eller i hvert fald der omkring. Super hyggeligt og fint, og så har de et hav af lækre teblade at vælge imellem. Prismæssigt ligger de oveni købet meget fornuftigt.

Hvis der er lidt for langt til Køge eller København, så kan alle ovenstående teer også købes online.

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookEmail this to someone