L I V S T I L

Februars anmeldelse: Fifty shades – book vs. movie

I maj 2011 kom den første bog “Fifty shades of grey” af E. L. James.

Fifty shades of Grey

Da jeg fik fingerne i den første bog, blev den læst på rekord tid. Altså vi snakker timer! Det var jo en frontløber på mange punkter. Til trods for, at der før Fifty, har været masser af romantisk/erotiske bøger på marked, så er det som om den her bog kunne noget mere – og derfor fangede den også rigtige mange kvinder verden over. Hvis jeg selv skulle beskrive det, så havde den nok både kærligheds aspektet, fantasien og selvfølgelige erotikken – men alt serveret på den helt rigtige måde.

Der gik ikke længe før jeg havde læst “Fifty shades darker” og “Fifty shades freed”. Jeg må desværre afsløre, at til trods for at begge bøger har fulgt fint op på handlingen, og at man ikke kan, ikke læse dem, så er 1’eren “Fifty shades of grey”, helt klart min favorit.

Fifty shades of Grey

Bøgerne har modtaget en del kritik gennem de sidste par år. Herunder bl.a. at de havde haft sin oprindelse i Twillight bøgerne. Meget kan man sige om det, og min personlige holdning holder jeg for mig selv, men uanset, så må man erkende, at succes har bøgerne fået. Faktisk så meget, at der nu er lavet en film baseret på filmene (Fifty shades of grey movie – se trailer).

Hvis man som mig har læst bøgerne, så skal man da se filmen. Så det gjorde jeg – selvfølgelig sammen med alle mine tøser!

Jeg må ærligt indrømme, at til trods for mine forventninger til filmen ikke var skyhøje (jeg kunne ikke dy mig for at læse anmeldelserne af filmen inden jeg så den), så blev jeg desværre skuffet. Hvorfor? Jamen fordi, den mangler det jeg mener er det mest essentielle i den genre – kemi mellem hovedpersonerne!

Handlingen i filmen udspillede sig fint i forhold til bogen, scenerne af stederne og baggrunden for hele handlingen stemmede også fint overens med det man forestiller sig når man læser bogen – men hovedpersonerne duede bare ikke rigtig sammen – ikke hvis du spørger mig. Ikke fordi de havde valgt dårlige skuespiller eller mindre kendte skuespiller, men mere fordi der bare manglede en ægte gnist imellem dem.

Jeg kan fortælle jer, at vi var 6 stk. tøser afsted og mens 2 af os var ret så skuffet, var 2 af os ret så begejstret, mens de sidste to syntes, at den kun var ok, dog ikke vildt god.

Min vurdering er desværre 2 ud af 5 stjerner – og hvis der var en konkurrence mellem bogen og filmen, så havde bogen vundet uden nogen tvivl!

Men gå ind og se den – det er om ikke andet et godt samtaleemne for os tøser!

Hvis I har set den, så glæder jeg mig til at høre jeres indtryk!

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookEmail this to someone