R E J S E R
Leave a comment

Prag… En weekend getaway

At rejse er at leve. Det siger man i hvert fald – og jeg kunne ikke være mere enig!

Hvis du kun har en enkelt weekend til at rejse og få nye oplevelser, vil jeg give dig nogen fif her, hvordan du få max ud af den weekend. Læs med her:

En weekend getawayPragPrag er en smuk historisk by som skal opleves, hvis du stadig har det til gode. Hvorfor?

  • Flyveturen fra København tager under 1½ time og billetter tur/retur kan købes til 1000 kr. (find via Momondo i god tid)
  • Mange lækre centrale hoteller (find via hotels.dk)
  • Byen er billig at befinde sig i, i forhold til mad, drikke og fornøjelser
  • Der er rigtig meget at opleve, både historisk, men også moderne kunst og designershopping

For et par år siden havde min mand og jeg brug for en ‘get-away’ ferie. Det skulle ikke være noget der var for langt væk, vi skulle kunne nyde rejsen uden at tænke på priser, men ville heller ikke max’e kreditkortet, og vi kunne kun være afsted i en forlænget weekend. Disse krav blev opfyldt til punkt og prikke med vores ‘get-away’ til Prag. Derfor får du her en guide til 3 dage i Prag, hvor du kan nå at nyde, se, smage og opleve alt det bedste Prag har at byde på og få nogen skønne nye oplevelser.

Dag 1:

Mellem kl. 9:00-11:00  – Ankomst i Ruzyne lufthavn i Prag. Det er altid en god idé, at finde fly der ankommer tidligt om formiddagen og på vej hjem, fly der flyver så sent så muligt om aftenen. Så får man lidt mere ud af de 3 dage.

Mellem kl. 11:00-13:00 – Tjek ind på Hotel. Jeg kan uden tvivl anbefale, at du finder et hotel beliggende i enten Staré Mésto eller Nové Mesto som oversat er den gamle bydel og nye bydel. Det er her de fleste seværdigheder og bylivet udfolder sig, og derfor her du vil være, når du kun har 3 dage!

Mellem kl. 13:00-15:00  -Coffee and cake. Efter din tjek ind på hotellet skal du begive dig ud i bylivet og starte med, at mærke luften og atmosfæren på den centrale og livlige plads  Republik Pladsen på tjekkisk Namesti Republiky.

Republik Pladsen, Prag

Prag

Mens du er inde på pladsen er det værd at tjekke ud det astrologiske urværk, Orloj. Den berømte klokke finder du i tårnet på det gamle rådhuset (som du ser på billedet). Når klokken slår timeslaget, åbnes to luger over klokken hvor apostlene passerer forbi indenfor. Sørg for at stå foran klokketårnet i minuttene før timeslaget. Kaffe og kage kan du med fordel nyde på en af café terasserne på pladsen, hvor du samtidig kan nyde den gode stemning.

Mellem 15:00- 19:00 Karlsbroen, Kampa og John Lennon  -Muren. Fra Rupublik pladsen til Karlsbroen er der ikke mere end 5-10 minutters gåtur.  Karlsboen som på tjekkisk hedder Karlüv most og stammer tilbage fra 1300-tallet, hvor den blev bygget, som et middel til, at transportere handelsvarer. Idag er den en seværdighed. Et sted, hvor du både finder gøgler, turister, de lokale, musik og dans – alt sammen samlet i et livligt sceneri.

Karlsbroen

Karlsbroen

Statuerne på Karlsbroen

Mens du nyder broen, læg mærke til de mange forskellige statuer omkring dig. Hver statue har sin egen betydning og historie og det er værd, at stoppe op og læse en af dem. Når du når enden af broen ankommer du til Kampa. Kampa er en lille menneskeskabt ø, hvor du kan besøge alt fra hyggelige madsteder, gamle klostre eller slappe af i parken ved Kampa torvet. Tæt ved Kampa torvet, finder du John Lennon – Muren, som opstod spontant efter han blev myrdet i 1980. Den blev et symbol for alt det de unge følte sig snydt for, bevægelses- og ytringsfrihed. Idag er den mere et farverigt modspil til det gamle kvarter.

Mellem kl. 19:00-22:00 Spisning på Republik Pladsen. Efter en lang gåtur og en del indtryk, anbefaler jeg, at du går tilbage til Republik pladsen og nyder en lækker middag på El Toro Negro. Stedet har indendørs pladser og udendørs terasser hvor man kan nyde sin middag, og samtidig aften stemningen, som bestemt ikke er kedelig. Restauranten har de lækreste bøffer og store øl, til ikke alt for mange penge. Fx kan du få en 500 g mør Beef Sirloin med lækre tilberedte kartofler, og sovs til ca. 280 kr., mens en 0,4 l Øl koster omkring 25 kr. Vi var to afsted og slap af med ca. 600 kr, for både middag, øl, vin, vand og kaffe.

Mellem kl 22:00-24:00 Hemingway Bar. Efter middag tilrådes en afslappet slentre tur til en bar – næsten et must. Just a little night cap. Du er trods alt på ferie! Her er Hemingway baren ikke så langt fra Republikpladsen og et lille must sted at se. Baren er ikke speciel stor, men næsten altid overfyldt og kendt for sine lækre cocktails og drinks.

Dag 2

Mellem 10:30-17:00 Hradcany borgen, Den kongelige have og Den gyldne gyde. Det er næsten et must at besøge den majestætiske Hradcany borg, som tårner sig op over byen og kan næsten ses fra alle vinkler af byen. Turen deroppe kan tages langs stræder og gader til fods ellers går metroen også op til Hradcanska stationen overfor borg området.
Hradcany borgHradcany borgen er kæmpe og majæstetisk i sin fremtoning. Borgområdet byder både på Skt. Vitus katedrallen, kirker, klostre museer og den overdådige kongelige have.

Sct.Vitus katedrallen

Sct.Vitus katedrallenPå borg området finder du ‘Den gyldne gyde’ hvor der er fine farveglade huse, som indvendigt bliver brugt som museums og udstillingshuse. Her finder man gamle rustning og våben flere hundred år gamle. Helt bestemt et besøg værd.

Den gyldne gydeHusk at købe en fælles billet ved indgangen, så du kan se så meget så muligt. Fra selve borgen kan du også nyde den smukkeste udsigt til Prag og nyde en let frokost på et af stedets cafeer.

Udsigt over PragMellem 17:00-19:00 Reload time. Tag tilbage til hotellet og nyd en lille lur eller lækker massage på hotellet (mange hoteller tilbyder det efterhånden til ingen penge).

Mellem 19:00 – 22:00 Buddha Bar experience. Noget som længe stod på min liste over madsteder at opleve, var nemlig Buddha Bar. Det skal lige siges, at Buddha bar hotel og restauranter findes en del steder i verden, og giver dig ikke kun en oplevelse for madsanserne, men ligeledes for synet og hørelsen. Det er et eksotisk sted at opleve, i hvert fald den Buddha bar der ligger i Prag, og ja den koster klejner, men til gengæld får du også ‘once in a lifetime experience’ – og det er alle pengene værd skal jeg lige sige (du sparer jo penge på selve turen til Prag, så nu er det tid til at spendere lidt:)).

Buddha bar restaurant PragBuddha bar restaurant PragStedet ligger på Jacubska i Stare Miasto (som formentlig er tæt på dit hotel hvis du bor i den nye eller gamle bydel). Udefra er der bare en rød dør og ikke meget andet, hvorfor stedet kan være lidt svært at finde. Men så snart du træder indenfor i det mørke røde eksotisk og smukke rum, med runde borde, stille Buddha bar musik, dufte fra en anden verden, så er du solgt! Stilen er gennemført og oser af mystik og elegance. Betjeningen er fra en anden verden (særligt når tjeneren kommer over med en ekstra puf til din taske hihi) og maden er superb. Bestil én flere retters menu og gå ikke glip af at smage på de forskellige retter stedet har at tilbyde. Inden maden eller efter, kan du med fordele nyde en cocktail på 1.sal, hvor du har direkte udsigt til hele spisesalen – og hvilken udsigt!

Buddha barKl. 22:00-01:00: Jazz & Blues. Mens i Prag skal du unde dig selv et besøg på et af Prags underground Jazz & Blues klubber. Byen er kendt for dem og du finder mange klubber i Stare Miasto. Det er den perfekte måde, at afslutte din sidste aften i Prag, og nyde et par lækre drinks til ingen penge (en drink koster ca. 20-30 kr.).

Jazz & Blues PragDag 3

Mellem kl. 9:30-11:00 Snup morgenmad på en af de lækre kendte caféer som fx Art Nouveau cafeen i borgerhuset Obecni Düm. Borgerhuset er en oplevelse i sig selv. Stilen er som navnet antyder art nouveau for fuld skrue – flygel i hjørnet der spiller, ornamenter der slynger sig i plantemotiver og symbolske vægfreskoer malet af Alfons Mucha. Psst.Hvis  der er plads til kage efter morgenmad, så kan denne æblekage med vaniljeis og creme fraiche max anbefales.

Obecni düm PragMellem 11:00-12.00 Pak det sidste og tjek ud fra hotellet (opbevar din kuffert på hotellet -dette er muligt på næsten alle hoteller).

Mellem kl. 12:00-16:00 Shopping !!! Det skal der altså være tid til. Når det så er, så skal du besøge Josefov kvarteret, som ikke er langt fra  Dlouhá-gaden og arkaderne omkring Václav pladsen. De mærker som er dyre herhjemme er også dyre i Prag – desværre finder du ikke Gucci til en slik nogen steder i verden :-). Men gaden hvor du finder det absolut mest eksklusive i byen er uden tvivl Gaden Pařížská, som dertil også er en smuk gade som bør besøges.

PragMen er du ikke gearet til at spendere resten af månedslønnen i denne omgang, byder byen også på mange lækre mærker, som vi ikke kender herhjemme og som derfor også er meget billigere. Du kan uden tvivl gør et kup eller to!

Mellem 16:00-16:30 Snup en hurtig ‘bite to eat’ – stående! Oplev Václav pladsen på en anden måde og snup en traditionel tjekkisk pølse med lidt kål til, i en fart!Bite to eatMellem 16:30 -til aften. Hent din baggage og tag en taxa til lufthavnen (du slipper af med ca. 50 kr. og det tager 30 min). Så er det ellers at udnytte tiden på lufthavnen til den sidste shopping og nyde den 1½ times korte flyvetur til København!

Du kan slippe afsted med 3000 kr. pr. person for 3 dage og 2 nætter med fly,hotel, mad& drikke hvis du er i god tid. Det kan også koste dig meget mere, afhængigt af lyst og pengepung. Uanset, så anbefaler jeg at rejse i forår/sommer perioden, da det er rart at besøge byen på gå fod og opleve stemningen!

God tur!

[Kilder; ‘Turen går til Prag’, Wikipedia samt egne oplevelser]

 

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published.