S E L V I N D S I G T

A strong body

Jeg vælger at vove mig ud på et emne, som jeg nok selv kan lære ret meget af – at have en stærk krop! How?!?

You got one body!

 

“To keep the body in good health is a duty… otherwise we shall not be able to keep our mind strong and clear” Buddha

Hvad vil det sige?

Som jeg forstår det, så handler det om at investere i sin egen krop. Man kan sammenligne kroppen med en bil. Plejer du den og tjekker alle dens dele regelmæssigt? Sikre du, at rusten ikke tag fat og sørger du for, at den er fintunet? Hvis ja, så vil du sandsynligvis køre længe og problemfrit i den. Same goes for the body.

Men det er som om det bare, ikke er lige så let. Hvorfor egentlig ikke?

Mit bud er, fordi vi mennesker er nogen kompliceret små væsner.

Hvis jeg tager udgangspunkt i mig selv, er jeg fx udmærket klar over hvad det kræver af mig, at have en sund og stærk krop og et lige så sundt sind. Jeg kunne fx træne regelmæssigt, spise noget sundere, være mere sukker forskrækket, dyrke yoga eller mindfulness. Bare for at nævne et par stykker. Men gør jeg de her ting – NEJ (i hvert fald ikke regelmæssigt ).

Hvorfor så ikke?

Jeg ved ikke med jer andre, men jeg kan let hive top 10 grunde ….Nej – lad os sige det som det er – top 10 undskyldninger, op af ærmet. I kender sikkert godt de gode gamle klassiker som fx “Puha, jeg har ikke tid eller overskud”, “Puha, børnene/ arbejdet stresser mig”, “Puha, det orker jeg ikke idag, men fra mandag…” og puha osv.

Ironien er nok, at træning og en stærk krop og et stærkt sind, netop vil give dig, mindre stress og mere overskud. Jeg ved det er rigtigt. Jeg har haft perioder i mit liv, hvor jeg har trænet regelmæssigt. Kondi, styrke og yoga. Ikke noget fancy, men blot haft en fast rutine i noget tid ad gangen. Jeg havde i den samme periode ikke én sygedag! Jeg havde overskud og energi efter hver træning og jeg følte mig stærkere og mere tilpas i min krop. Min krop kunne klare lidt mere af hverdagens tumult, uden at miste pusten. Hold da op hvor var det rart.

Efter lidt selverkendelse, nåede jeg frem til én ting. Før jeg kan udvikle en stærkere krop, et sundere sind, så skal jeg udvikle en hel særlig muskel: Viljestyrke musklen! Og den skal jeg ikke kun udvikle – jeg skal træne den livet igennem, hvis den skal fortsætte med at være stærk!

Med andre ord, så vil jeg vende Buddha’s ord og sige;

“To keep the mind in good health is a duty… otherwise we shall not be able to keep our body strong and clear” Paulina

 

Ps. Og hermed velkommen til min nye kategori “Tyg lidt på den”!

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookEmail this to someone

1 Comment

  1. Julia says

    Kender følelsen !!! Men er inde i en god stime og det er virkelig rart – så bare op på hesten (måske nærmere cyklen) også igang igen !!

Comments are closed.