M A D

Kærnemælkshorn

Gode gammeldags kærnemælkshorn …. mmmm :-)

Kærnemælkhorn

Sådan nogen fik jeg altså lyst til at lave et par weekender siden, og de blev så lækre, hvis jeg selv skal sige det, at jeg lige vil dele opskriften med jer.

Alt du du skal bruge til selve dejen er (til 12-16 stk. sådan ca.);

  • 150 g blødt smør
  • 60 g rørsukker
  • 50 g gær
  • 2 dl kærnemælk
  • 350-400 g hvedemel
  • ½ tsk vaniljepulver  eller en kvart tsk. vaniljeekstrakt

Du starter med at blande smør med sukker, mens du opvarmer kærnemælken en anelse. Den må ikke boble eller koge, den skal lige blive lun varm, hvortil du tilsætter gradvis gæren i, og rører grundigt sammen. Når gæren er godt opløst i kærnemælken, tilsætter du blandingen til smøret og sukkeret, og blander massen godt og grundigt sammen. Endelig tilføjer du både hvedemel og vaniljekstrakt og blander endnu en gang grundigt.  Når alt er blandet godt sammen lader du dejen hvile i ca. 30 min et køligt sted (men ikke køleskab).

Når dejen har hvilet sig, tager du den frem og begynder på det sjove, nemlig at lave hornene.

Kærnemælkshorn

Du deler dejen op i 2 lige store stykker. Nu ruller du det ene stykke i en cirkel, som du skærer ud i 6-8 lige store stykker. Nu er du klar til fyldet.

Fyldet kan jo bestå af lige hvad du elsker. Du kan tilføje friske bær, marmorlade, nutella, marzipan, eller lemoncurd. Jeg er sikker på de bliver gode uanset. Jeg valgte at fylde halvdelen af mine horn med ren jordbærmarmorlade og den anden halvdel med nutella.

Kærnemælkshorn

Når alle hornene er fyldt, så lader du dem lige hvile i ca. 15-20 min med et ren viskestykke over dem til at dække dem. Efterfølgende pensler du dem med et æg, og kan fx pynte dem med mandelflager, pistacieknas, eller hvad du er mest til. Så er de klar til at komme i ovnen.

Kærnemælkshorn

Efter ca. 15 min på 220 grader i en formvarmet ovn, burde de være pænt gyldne og klar! Tjek dog undervejs, da de helst ikke skal blive alt for mørke. Mumsen altså……

Kærnemælkshorn

Der kom lidt jordbærmarmorlade ud i kanterne, men det gjorde ikke spor – den blev sørme gaflet op og spist! Jeg har til sidst, mens de var lune, givet dem et forsigtigt lag glasur, for at lige give dem ekstra kant. Efter ca. 15 min var de klar til at blive guffet :-)

Kærnemælkshorn

De blev spist relativt hurtigt, dvs. hele 2 dage og så var de sådan ca. væk! Men hvis du er bange for, at du ikke kan nå (eller vil) spise så mange på en gange, så kan du sagtens fryse dem, men helst på det stadie hvor de endnu ikke har været i ovnen. Så er det nemt at smide dem et kvarter i ovnen, når de uanmeldte gæster kommer på besøg!

Bon appetit!

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookEmail this to someone