S E L V I N D S I G T

Jagten på tid

I denne måned vil jeg gerne fokusere på et emne som har optaget mig en del på det sidste.

Inden da vil jeg gerne vil fortælle jer kort hvad Månedens kategori i sin korthed går ud på. Hver måned vil jeg tage et emne op. Det kan være alt mellem himmel og jord. Men helst noget, som ikke falder så meget ind under min andre kategorier.

I løbet af den måned vil jeg så forsøge at udpensle emnet så meget så muligt – fra alle vinkler og sider, og naturligvis ved at I hjælper mig. Yes – jeg regner med en masse gode ideer og inputs fra jer alle – og tager også gerne imod gæsteindlæg som passer til det konkrete emne og bloggens overordnet stil.

Jeg håber på, at ‘Månedens’ kategori faktisk kan være en slags debat klub, altså på den hyggelig måde. Jeres fif og råd skal være i fokus og på den måde en del af min blog!

Glæder mig allerede!

Nå men tilbage til denne måneds emne, “Jagten på tid”.

time

“In all our deeds, the proper value and respect for time determines success or failure” Malcolm X

Min mor har altid sagt – nyd din tid nu – når du kommer i min alder, så farer den af sted!

Jo ældre jeg bliver, (kan afsløre at jeg befinder mig et sted i de gyldne tredivere), jo mere forstår jeg hvad hun mener med det. Som barn var mine dage lange, måneder føltes uendelige og år – puha!

Lige nu har jeg svært ved at få presset mine aftaler ind i løbet af en uge, at nå at gøre og se de ting jeg har planlagt på en måned, og selv det faktum at vi allerede er i marts 2015 virker helt absurd. Har vi ikke lige holdt nytår?!?

Men det jo en naturlig følge af, at man som voksen bare har mere ansvar. Mere ansvar – mindre tid? Det kunne man næsten påstå. Men alligvel ikke helt, fordi det største ansvar du har, er netop at administrere din tid rigtigt. Og med rigtigt, mener jeg selvfølgelig på en måde som gør DIT liv bedre, sjovere, mere fantastisk for DIG. Vi har jo trods alt kun ét liv!

Summa sumarum, tiden løber hurtigt og det er ikke altid vi kan følge med. Men det, som vi kan gøre, det er, at blive mere bevidste om hvor hurtigt den fare afsted. For når vi først er blevet bevidste, så kan vi måske både udnytte tiden bedre og nyde den mere.

Derfor har jeg en lille øvelse, som jeg lige kaster ud – til både mig selv – og alle jer:

Afsæt min. 1 time i løbet af den her uge til at blive bevidst om din tid. Hvordan gør du lige det? Du kan fx;

  • Skrive ned hvad du har brugt din tid på i dag – ALT – fra klokkeslæt til klokkeslæt – ALT tæller med!
  • Kik på papiret og find mindst 5 ting som du mener, du kunne have været foruden idag (her skal du altså være bundærlig med dig selv).
  • Tæl sammen hvor lang tid de 5 ting har kostet dig i dag, i minutter eller timer (opsparet tid).
  • Tænk på noget som du ærgrer dig over ikke, at have tid til.
  • Næste dag – Brug din “opsparet tid” på det du “aldrig” har haft tid til.
  • Hvilken følelse sidder du tilbage med? Har det sat tanker i gang?

Den her øvelse kommer nok til at virke bedst, hvis du ikke holder ferie lige nu (ellers nyder du nok ret bevidst hvert minut). Du kan også lave øvelsen med en hel uge ad gangen, men det kræver nok lidt mere end én time. Men resultatet vil også være det mere overvældende og overraskende.

Jeg vil selv gå i krig med øvelsen i den her uge – glæder mig til at se hvad jeg finder ud af!

Update kommer naturligvis – men glæder mig også til jeres input!

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookEmail this to someone