S E L V I N D S I G T

Powerkvinde – en anmeldelse…

Et tema om powerkvinder virker relevant i forlængelse af indlægget om den lyseskygge, der handlede om, at man kan være og er det, man ofte beundrer ved andre. Har du et idol eller en som du ser op til, kan du være sikker på at din lyseskygge er på spil (læs artiklen lige her).

I forbindelse med min coachuddannelse, blev jeg lidt af en sucker for selvudviklingsbøger samtidig med, at jeg opdagede app’en ”e-reolen”, hvor man kunne høre dem på lydbøger. Det er smart! Man kan lytte til en bog mens man gør rent, eller kører til og fra arbejde. Det kan klart anbefales.

Men på ”e-reolen” fandt jeg Lene Gammelgaards bog ”Valget er dit – det er dit ansvar at forme livet som du vil have det”.

Powerkvinde

Lene Gammelgaard er den første kvindelige skandinavier som besteg Mount Everest i 1996. Det er den ekspedition som er blevet filmatiseret og hvor flest mennesker omkom i deres forsøg på at komme til toppen af Mount Everest. På en spændende og interessant måde får Lene Gammelgaard flettet sine erfaringer med, at gennemfører bestigningen af Mount Everest, håndtering af livets udfordringer og ledelse af en succesfuld virksomhed, sammen i en og samme bog. Selvom noget af bogen ikke var relevant for det sted jeg er i mit liv, finder jeg bogen utroligt inspirerende, både til at få andre vinkler, at betragte sit liv fra, men også hvordan man vælger at håndtere de udfordringer som livet byder og vil byde en. Lene Gammelgaard skriver om, at man som menneske må finde sin egen mening med livet, og finde sindro, for at kunne mærke hvad der er rigtigt for en. Hun inspirerer til, at se nærmere på ens drømme, og hvordan man kan mobilisere sin energi til at få det man ønsker. Men samtidig inspirerer hun også til at man er tilstede i det liv man har, og finder glæde ved det man har.

Udover at Lene er bjergbestiger, jurist, journalist og psykoterapeut , er hun også alene mor til 3 børn. En nepalesisk pige hun har adopteret – denne historie er i sig selv fantastisk – samt tvillinger, som hun fødte som 47 årige. Eftersigende fandt Lene Gammelgaard aldrig manden at få børn med, og forsøgte i mange år at få et barn alene, før det lykkedes at få tvillingerne, med hjælp fra en russisk fertilitetklinik – efter hun havde prøvet forgæves i mange år herhjemme. Kvinder der har børn eller ønsker børn ved, at kampen for at få sit ønske barn, er en hård udfordring når det ikke går som man ønsker. Derfor finder jeg også hendes fortællinger mere inspirerende, da hendes råd og vejledning bygger på egne erfaringer.

I bogen er ligeledes et afsnit om stress, depression og udbrændthed, og hvordan Lene Gammelgaard har oplevet det på egen krop og arbejdet sig igennem det uden brug af medicin.

Powerkvinde – Tak fordi du delte dine beretninger, til stor inspiration for andre!

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookEmail this to someone