L I V S T I L

Mormor arme- no thanks!

Da der nu er gået 2 måneder siden min første Chickchat trænings artikel, og hvis du gennem denne tid har fastholdt en regelmæssig træning 3-4 gange om ugen, burde du i dag kunne se nogle små forbedringer på de krops dele du har trænet. Da træning i en længere periode meget vel kan blive ensformigt, begynder mangel på motivation let at snige sig ind i rutinen.

“Træn” din motivation

Motivation kan findes på utallige måder. Min motivation er ikke nødvendigvis din motivation. At finde sit eget drive og sin egen motivation for sin træning, handler ofte om at sætte sig et mål og over for sig selv begrunde, hvorfor man træner, og hvad man vil opnå.

Det vigtigste er at have et mål med det man gør. Uanset om det er en jobfunktion, et studie eller som her et motionsprojekt, har det stor betydning, at man ved, hvorfor man træner, og hvad man personligt vil opnå. Det kan være svært at bevare motivationen, hvis ikke man lægger en strategi og opsætter mål for sin træning. Derfor er det væsentligt, at sætte sig et delmål og hovedmål.

Start med at sætte et delmål. Hvis du gerne vil kunne løbe 5 km, må du starte med at sætte dig realistiske mål på først 1 km, så 2 km osv. Hvis du er tro mod dine delmål, vil du også nå dine hovedmål.

Hvis hovedmålet f.eks. er at stramme op på ”mormor armene”, kommer her nogle effektive øvelser for at hjælpe dig med at nå det mål. Lad os sætte i gang!

#1 – Biceps:

Udgangsstillingen er siddende på en træningsbænk, stol eller en træningsbold. Fikserer den arbejdende arms albue ind mod låret, og løft så vægten op til brystet og ned mod underbenet ved at bøje og strække armen. Skift arm og gentag, 3 x 12 repetitioner.

En lille reminder: Muskler vejer mere end fedt, så en vægtøgning i forbindelse med styrketræning er ikke ualmindeligt. Så lad dig endelig ikke skræmme af det!

Træning

Træning

#2 – Triceps:

Udgangsstillingen er stående med begge ben i gulvet. Med en vægt i hver hånd, bøj dig fremad med strakt ryg i en 85 graders stilling. Husk at bevare den strakte ryg gennem hele øvelsen.

Bøj albuen til 90 grader med en vægt i hver hånd, stræk så dine arme samtidig bagud i en lige stilling, og derefter tilbage i en 90 grader position. Stram maven og hold ryggen strakt imens. Gentag 3 x 12 repetitioner. Dette er den mest effektive øvelse til det vi kalder ”mormor armene”.

Træning

#3 – Triceps på Dips-maskinen:

Udgangsstillingen er på strakte arme og med strakte eller bøjede knæ i en dips-maskine. Bøj gradvist armene ved at bremse bevægelsen nedad. Sørg for, at albuerne peger bagud langs med kroppen. Sænk dig så langt ned som muligt, og vend tilbage til udgangsstillingen. Denne maskine med det omvendte i forhold til vægten. Jo mere vægt, jo mere hjælp. Et godt udgangspunkt er at starte med din egen vægt. Gentag 3 x 12 repetitioner.

Disse tre øvelser kan du med fordel lave 3 gange om ugen, og du vil højst sandsynligt kunne mærke og se en forskel efter en måned. Det kræver dog, at du samtidig spiser en sund og varieret kort og tilsat en masse protein.

Næste gang træner vi ryg og skulde, så sørg for at holde dig motiveret .-)

God fornøjelse! :)

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookEmail this to someone