L I V S T I L

Mig før dig – book & movie

Bogen som alle taler om har længe stået på min ‘to-read-liste’! Og endelig kom dagen, hvor jeg gravede ned i Jojo Moyes ‘Mig før Dig’ på en lørdag eftermiddag.

Lad mig starte med at sige det her – jeg var færdig med den på 2 dage! Og nej det var ikke fordi den var kort! Den var simpelthen så oplsugende, at jeg ikke kunne ligge den fra mig! Ikke fordi der er tale om et mesterværk af en særlig klasse – overhovedet ikke. Men den havde bare nogen vigtige emner, som en vaske ægte chic flic bog skal have, herunder, kærlighedhistorie, en spændende opbygning, en masse overraskelse og drejninger, og en slutning som får dig til at tude, så dine øjne blive røde! Den var bare virkelig god og uden tvivl en bog jeg vil anbefale til alle der endnu ikke har læst den!

Mig før Dig

Hvad handler den så om? I korte træk, handler den om den søde Louisa Clarke, hvis liv er lidt kaotisk og uden de store planer for fremtiden. Louisa er nu en ildsjæl, som det ikke generer spor meget, at hun aldrig har set andet end den by hun er opvokset i, eller at hun ikke har de store planer for fremtiden. Når Louisa mister sit job på den lokale café, finder jobformidlingen et nyt job til hende – nemlig at være sygepasser for en ung mand i kørestol, som er lam i det meste af kroppen. Det nye job bliver en udfordring, som Louise ikke havde regnede med. Hvad hun undervejs lærer ved forløbet og ved at lære Will at kende, havde nok de færreste forudset.

For at det ikke skal være nok med første del, er der dertil også en del to til bogen, som jeg dog endnu ikke har læst færdigt (så ingen afsløringer her :-)!

Men for at det skal være ekstra godt, så er bogen jo blev filmatiseret og faktisk kørt i biograferne i denne måned (mon ikk’ den stadig kører). Jeg var naturligvis inde og se den, og kan for en gangs skyld sige – de ramte virkelig plet med den film! Det er altid svært at filmatisere en bog der er så god! Men valget af skuespiller, sceneriet og kemien i mellem Louisa og Will var helt spot on! Der var naturligvis enkelte ting som blev ændret lidt i forhold til bogen, men ikke noget der har ændret ved selve hovedplottet! Så hvis du ikke har læst bogen – så gør det straks, og derefter skynd dig i bio, mens den stadig kører!!!

Jojo Moyes, som er forfatteren til bogen, er oprindelig en britisk journalist.  Udover ovenstående bøger, har hun skrevet et helt hav af bøger, som følger den samme lette kærligheds genre! Det nyeste skud er bogen “Sommeren jeg mødte dig”, som skulle være et hit, hvis man var vild med ‘Dig før Mig’.

God læselyst – og god movienight!

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookEmail this to someone