L I V S T I L

Bog anmeldese: ‘Ikke den slags pige’

Bogen som Politikken udråbte til at være ‘..befriende bramfri’ og flere allerede har slugt råt, er denne måneds bog vi har under luppen – nemlig Lena Dunhams selvbiografi “Ikke den slags pige”.

Først og fremmest…. som det er med alt, er det også med bøger. Alle sin smag og behag. Når de fleste udnævner noget til at være fantastisk og fænomenalt, så er det, det også oftest!

Men ikke den her gang… hvis du spørg mig….

Jeg må indrømme at den bog bare ikke har gjort noget godt for mig. Jeg har brugt en hel måned på, at forsøge at blive oplslugt af den, og har givet den adskillige chancer og alligevel, så endte jeg ikke engang med at læse den færdigt. Det blev til 2/3 ‘Ikke den slags pige’ for mit vedkommende. Men stadig nok til, at jeg syntes, at min mening måtte komme pænt til kende i denne måneds anmeldelse. Fordi… måske er der flere der vil have det samme indtryk af bogen som mig. Hvis dette er tilfældet, så stop dig selv allerede, når du begynder at mærke, at den faktisk bare er spild af din tid…. Hvis der er noget man ikke skal gøre, så er det, at tvinge sig selv igennem en bog, som man i bund og grund syntes er spild af ens tid og interesse.

Og hvorfor er den så ‘bare ikke lige mig’ tænker du nok?

Bogen er skrevet som en selvbiografi af en kvinde som er midt i 20’erne. Det i sig selv har potentielle til at gøre den kanon god (som jo nogen syntes den er), mens andre, mig selv inklusiv, desværre må se den for hvad den er, ‘Et forsøg på at være sjov, uden det store dybere indhold.”

Lena går helt tilbage til barndommen, folkeskolen, gymnasietiden, collagetiden og til sit nuværende liv, gennemgår pinligheder, det at være en pige som altid er på kur, altid usikker på sig selv, og føler sig lidt anderledes end de andre. Det har igen et potentielle til at være et kanon ‘plot’ i sig selv. Men igen mener jeg, at måden bogen er skrevet, med tilbagevendende tanker, mange spring, og uden en klar forståelse af nogle af hendes interne referencer, så bliver det bare ikke mere end middelmådigt for mig. Igen smag og behag!

Det vil nok ikke være bogen jeg anbefaler, at du tager med på ferien som den eneste, men hvis du er til sort humor og er helt vild med hendes serie “Girls”, så snup den med, som nummer to bog. Det skal lige siges, at min mening om serien lidt svarer til min mening om bogen – så det vil nok også hænge sammen for de fleste. Ikke dermed sagt, at jeg ikke vil se serien, hvis jeg løb tør for andre serier :-)

Bogen får samlet  2 ud af 6 mulige stjerner!

I maj læser jeg endelig bogen hele verden snakker om, nemlig ….

… du har gættet det, nemlig ‘Mig før Dig’ af Jojo Moyes.

Forhåbentlig lykkedes det inden selve filmatiseringen af bogen som I selvfølgelig også skal have en anmeldelse af. Filmen udkommer den 2. juni 2016 i Danmark.

Så hvis du endnu ikke har læst den – så igang med dig!

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookEmail this to someone