M A D

En lækker & hurtig sommersalat


Frisk, med lidt kant og gennemført lækker! Det er den ovenstående sommersalat som jeg elsker og som til den dag minde mig om barndom! Yeps den får I opskriften på!

Det var ofte i weekenden til morgenmad jeg fik den serveret, og husker altid hvor let og lækker den føltes med lidt frisk brød til! Salaten som er ret udbredt i Polen under navnet ‘Białe szaleństwo’ som kan oversættes til ‘Den hvide galskab’, laves oprindeligt med en særlig ost, som vi ikke har i Danmark, og som er lidt tungere end græsk yoghurt, og smager lidt mere af ymer. Men den danske version, som vi har lavet den i vores familie, er nu lige så lækker med den græske yoghurt!

Salaten er meget nem at lave og dertil ret sund!

Du skal bruge…

Et til to bundter radiser, som vaskes grundigt og skæres i tynde énkroner skive, og så halvt over igen.


Så finder du en skål hvor du tilføjer græsk yoghurt 2% eller 10%. Sådan i hvert fald halvdelen af bøtten, hvis den rummer 500-600 ml. Dette er til to personer, eller til næste dag:-)

Dernæst skærer du 1-2 lange og flotte purløg tyndt i ringe og hælder i skålen, sammen med de skåret radiser. Nu mangler du blot at drysse med salt og peber (drys godt til, den må godt få lidt salt). Alt blandes nu grundigt sammen.Så er salaten og morgenmaden eller frokosten stort set klar. Så mangler du blot lidt ristet brød til. Den smager skønt med både lyst brød og rugbrød.


Bon appetit :-)

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookEmail this to someone