M A D

Seriously den bedste blomme kage!

Okey jeg elsker kage.

There. I said it!

For det meste består kagerne af lækre low carb produkter, herunder masser af smør og kokossukker, mens mel oftest (undtagen mandelmel) er lukket ude af selskabet!

Igår fik mel et lille gensyn hos mig – og lige i den kage, så skal man bare tillade det!!

Opskriften er ret nem;

BlommekageAlt hvad du skal bruge er på det billede ovenover. Det er med andre ord;

  • 8-10 stk blommer (jo bedre sød-syrlighed konsistens jo bedre kagen bliver)
  • 1-2 æg (1 Large – eller 2 små)
  • 1 glas mælk
  • 1 glas kokossukker (eller alm. sukker)
  • en pose mandelflager (de der til bagning)
  • saft + skal fra en stor presset citron
  • 2 tsk. bagepulver
  • ½ tsk vaniliepulver (vanilie ekstrakt)
  • 2 store tsk. ikke saltet smør (stuetemperatur).
  • 150 g mel (hvedemel)
  • 60 g (mandelmel)
  • ½ tsk. drys med godt havsalt
  • et kvart glas jomfrue oliven olie

Okey det er ret nemt som sagt.

Først forvarmer du ovnen til 170 grader.

Så blander du begge mel, bagepulver og salt i en skål.

I en anden skål blander du, olivenolie, æg, mælk, citronsaften og citronskallen, sukker og vanilieekstrakt.  Når begge dele er pisket godt igennem (du behøver ikke el mixeren til det her:-)), så blander du dem med hinanden (men akkurat nok til de er blandet fint sammen, ikke alt for meget).

Nu tager du en kageform og hælder den blandet masse i. Kageformen må meget gerne være smurt forinden med lidt smør :-)

Så skærer du ellers blommerne i fine stykker. Jeg beholder ‘skindet’ da de giver ekstra smag. Men husk at vaske dem grundigt inden.

Når de er skåret, så skal de ellers ‘begraves’ fint ned i den mosede masse i kageformen. Nogen af dem vil lige stikke lidt ud, men mas så mange du kan ind:-)

Til allersidst blander du mandelflagerne med smøret, og fordeler det med fingerne over hele kagen, inden den kommer i ovnen.

Ellers er det bare i ovnenen i 45-50 min :-) Den skal gene blive dejlig gylden.

imageNøj den blev god. Når den lige kommer ud, skal den have lov til at hvile i 20 min i hvert fald!

Det er også den max tid den fik, før vi satte tænderne i :-)

blommekageDen smagte dejlig frisk af blommer og havde lidt syrlighed grundet citronen. Og så var den bare ellers lækker blød – MUMS!

Min mand tilføjede lidt flødeskum ‘on the side’, hvilket også er lækkert, mens jeg guffede den i præcis som den var! Ingen dikkedar hihi :-)

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookEmail this to someone