R E J S E R

Amalifi coast & Rome

Der har været lidt stille her på bloggen og det er der en grund til selvfølgelig. Jeg har været på ferie!

Ferien i Italien får I meget mere om I et indlæg for sig, men her er højdepunkterne for ugens små glæder fra ferien i Italien!

Grand hotel due golfiAt have en altan med ovenstående udsigt til en aktiv vulkan (Vesuv, hvis nogen skulle undre sig) og stå op til den hver dag i 5 dage, var intet mindre end fantastisk! Til trods for at hotellet kunne have ligget tættere på centrum, så glædede vi os over den enestående udsigt til gengæld!

Il Vallone dei MuliniIl Vallone dei Mulini, eller Deep valley of the Mills, ligger midt i centrum af Sorrento by. Stedet er meget specielt  og helt sikkert værd et besøg. Valley of the Mills blev grundlagt omkring femogtredive tusind år siden, da et voldsomt udbrud dækkede området mellem Punta Scutolo i Capo di Sorrento af vragrester. Nøj der er langt ned!

Lemon treesSorrento er særlig kendt for én ting. Sine utallige citron og lime træer og hele plantager af disse! Det er meget hyggeligt at kunne gå rundt i en by, hvor stort set hver andet træ har lime eller citroner hængende på dem :-) Det dufter i hvert fald skønt!

Smukke PositanoFra Sorrento by ca. 12-15 km  ligger den smukke ‘picture perfect’ by, Positano. For at komme til Positano fra Sorrento, kan man enten vælge båden og få det fulde smukke billede af byen, eller vejen der kaldes The blue Ribbon (og er ret snæver, men hold da op nogen smukke udsigter man får der). Byen er flere gange blevet kåret til en af Italiens smukkeste byer, og det kan man næppe undre sig over når man ser kombinationen af det blå hav, de mange blomster, de velholdte huse samt de formidable udsigter, som netop gør byen til noget ganske særligt. Positano var en fantastisk oplevelse af se, selvom vi kun tilbragte et par timer i byen!

Italienske kagerMmmmm italienske kager!!! Jamen behøver man egentlige at forklare og fortælle hvorfor disse lækkerier, får en til at råbe: “I have died and gone to heaven!”.. Næppe vel! Så jeg lader jer blot forestille hvor über mums de smagte!

Små stræderSmå stræder, små finurlige souvenirs og bare slentring i al almindelighed var bare en luksus, man ikke har til hver dag. Så det gjorde vi en del. Vi vandrede og slentrede i flere timer om dagen og nød det hele, indtil fuserene ikke kunne mere!

Rom små gaderNår vi havde set det ‘hele’ i Sorrento, så tog vi sørme videre til Rom og slentrede og vadede endnu mere!

Her er vi i den ‘autentiske’ del af Rom (aj det jeg mener, det er, at der ikke er lige så turistet her:-)) i bohemekvarteret Trastevere. Området er et must, når man vil opleve det rigtige italienske køkken og atmosfære, og er dertil noget billigere end de turistede områder som Piazza Navona og Campo dei Fiori.

Cappucino og italiensk isCappuccino og italiensk is er et must og en glæde for sig når man er på ferie i Italien!

Mens jeg dagligt fik et ‘forbrug’ på i hvert fald 2-3 kopper cappuccino, nød jeg deres lækre italienske is dog kun 2 gange. Men lækkert var det uden tvivl!

Bodder nær kanalenNoget andet som simpelthen var fantastisk var, at kunne gå en tur langs Tiber floden, med bodder i lange baner, som havde alt hvad man kunne forestille sig! Live musik, bar og restauranter samt stemning der bare gjorde, at man følte sig virkelig levende! Simpelthen fantastisk!

Smukke VatikanJeg havde tidligere i mine yngre dage (ok teenage dage) været i Rom med mine forældre, så jeg havde set noget af Vatikanet, men ikke alt. Denne gang så vi Vatikan museet, hvilket var en smuk oplevelse. Det er helt utroligt hvor mange skatte og smukke ting det rummer – helt overvældende oplevelse!

Der var mange mange flere små glæder i sidste uge, men det er lige nogen højdepunkter som jeg værdsatte rigtige meget!

Se mere om Italien ferien i mit indlæg “With love from Italy…”. Kommer snart :-)

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookEmail this to someone