M A D

En sund & lækker hurtig ret

Når man kommer hjem fra arbejde og der skal bikses noget hurtigt sammen til aftensmad, går det oftest lidt stærkt. Jeg er i hvert fald ikke typen der har hverken overskuddet eller tiden (okey tiden har jeg nok, men gider bare ikke at bruge på den madlavning).

I så fald skal der enten tænkes kreativt eller laves noget knap så sundt. Jeg skifter lidt mellem begge for at holde balancen :-)

Idag blev det til en sund ret. Lækker tigerreje salat med avokado, gule cherrytomater, peberfrugter og masser af chilli og sød chillisovs.

 Og så med lidt lækkert sprødt rugbrød og naturligvis et glas hvidvin- …det er vel torsdag:-)

Nå men det er altså ret nemt og hurtigt at bikse denne ret sammen.

Du skal bruge;

  • 400 g Tigerrejer
  • Blandet salat (købt allerede i hakket form)
  • En stor håndfuld cherrytomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 hel chilli (mild til medium styrke)
  • 1 avokado
  • Sweet chillisovs (min er fra Go Tan ca. halv flaske)

Man starter med at rense rejerne for halerne. Derefter ligges rejerne i si og drypper af, imens man skærer peberfrugterne, cherrytomaterne og chilien.

Alt imens tænder man ovnen og ligger et par rugbrød i. De når at blive lidt sprøde på ca. 10-14 minutter.

Når dette er klaret, så varmes panden op og peberfrugterne og chilien ligges i. De skal have ca. 6-8 min så de når at blive sprøde i kanterne.

Som det næste hældes den søde chillisovs i. Panden må på nuværende tidspunkt godt skrues op til max., sådan så det hele bobler lidt.

Nu er vi klar til rejerne!

Rejerne må præcis få 4 minutter på panden.

Det er ret vigtigt, så de får en sprød og varm smag og ikke bliver gummiagtige. Jeg rører rundt 3-4 gange max, så de ikke vendes for meget, og når at blive lidt gyldne.

Efter 4 minutter på panden, hældes rejerne med peberfrugt og chillisovs over på salaten, som allerede ligger klar på tallerkenen.

Til sidst pyntes der med cherrytomater og avokado. Easy breezy!

Voilá og bon appetite! Ps. Udover det smager fantastisk så er der bonus på sund kontoen – plus plads til lidt dessert:-)

Pss. Tak for inspirationen mor!

It's only fair to share...Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on FacebookEmail this to someone